Home » Nieuwbouwwoning bouwen?
Nieuwbouwwoning bouwen?
Wilt u een nieuwbouwwoning bouwen zoals een vrijstaande woning, een twee-onder-een-kap woning of een bijgebouw? Aannemer Rhenen P. van Brenk kan dat voor u bouwen in de regio van:
- Rhenen
- Nijmegen
- Apeldoorn
- Arnhem
- Tiel
- Veenendaal
Wij hebben een aantal standaard basis ontwerpen welke volledig aan te passen zijn naar uw wensen en naar de eisen van het bestemmingsplan. Ook kan u uw eigen ontwerp laten maken via onze vaste architect. U kunt natuurlijk ook zelf al een ontwerp hebben laten maken door een architect. Dit ontwerp kan Bouwbedrijf P. van Brenk B.V. uiteraard ook voor u bouwen. Steeds vaker laten mensen een Casco woning bouwen. De keuze is aan u zelf. U heeft natuurlijk wel een kavel nodig om de nieuwbouw woning op te zetten. Als aannemer Rhenen hebben wij veel nieuwbouwwoningen gebouwd. Hier onze voorbeeldhuizen die u zelf mag wijzigen.
Wij ontzorgen u met de nieuwbouwwoning bouwen!
Een nieuwbouwwoning bouwen doet u niet elke dag. Er komt nogal wat bij kijken. Daarom zoekt u een bedrijf dat ervaren is. Het is onze specialisatie om nieuwbouwwoningen te bouwen. Wij zijn gespecialiseerd in elk aspect dat bij een nieuwbouwhuis komt kijken. Hierdoor denken wij mee en heeft u geen zorgen over de realisatie. Heeft u een hypotheek nodig? De hypotheekrente mag u onder voorwaarden tijdens de bouw van de nieuwbouwwoning aftrekken in box 1. Overleg met de fiscus of een hypotheekadviseur.
Wilt u een nieuw huis bouwen en de oude woning slopen? Lees meer over huis slopen en nieuw huis bouwen.
1. U bezit een bouwkavel, u heeft een oud huis die u wilt vervangen voor een nieuwe of heeft een optie op een bouwkavel?
Klanten hebben een bouwkavel, een optie op een bouwkavel, een oude woning om te slopen waar men nieuw wil bouwen.
2. Brochure opvragen van een woning van ons als u zelf nog geen ontwerp heeft
U vraagt de brochure op van het type woning die u wil hebben met daarbij de bijbehorende plattegronden en gevelaanzichten. Ook heeft u soms zelf al een ontwerp waarvan ze een offerte van willen hebben. Het is ook mogelijk om naar onze eigen architect te gaan om een tekening te laten maken. Het voordeel van de basisontwerpen is dat u al zonder kosten te maken een indruk kan krijgen wat voor woning u kan bouwen voor welk budget.
Als u uw eigen woning wilt ontwerpen is natuurlijk ook mogelijk via uw eigen architect of via onze eigen vaste bouwkundig tekenaar/adviseur.
3. Afspraak op kantoor bij Peter
Afspraak op kantoor bij Peter om alle wensen en mogelijkheden door te spreken. De klanten hebben van tevoren zelf al onderzoek gedaan wat er gebouwd mag worden via de gemeente of de verkopende partij. Dit gaan we dan bespreken en kijken wat er allemaal mogelijk is. Peter adviseert zoveel mogelijk.
4. Uw wensen verwerken tot een offerte
Wat we besproken hebben wordt allemaal op papier gezet met de daarbij horende bouwprijs.
5. Offerte omzetten in een aannemingsovereenkomst
De offerte wordt doorgenomen en als alles duidelijk en akkoord is wordt de offerte omgezet in een opdracht. Deze opdracht wordt beschreven in de aannemingsovereenkomst die door de opdrachtgevers en de aannemer wordt ondertekend.
6. Tekeningen worden aangepast op uw wensen
Nadat de aannemingsovereenkomst is ondertekend wordt er een afspraak ingepland met de tekenaar. De tekenaar gaat op basis van de aannemingsovereenkomst een schetsontwerp maken. Ook kijkt hij gelijk of alles voldoet aan het bouwbesluit en of hij nog dingen ziet die misschien nog even besproken moeten worden. Wanneer deze tekening klaar is gaan de klanten om tafel zitten met de tekenaar. De tekening wordt dan doorgenomen en wordt nog een keer gewijzigd op basis van dit gesprek.
7. Wanneer de tekening akkoord is wordt deze ingediend bij de gemeente voor een vooroverleg
Zodra de tekening akkoord zijn, worden deze ingediend bij de gemeente voor een vooroverleg. De welstandscommissie gaat dan beoordelen of ze akkoord gaan met het ontwerp.
8. Overige tekeningen maken
Wanneer de tekening/het ontwerpakkoord is bevonden door de gemeente worden de overige technische tekeningen en berekeningen gemaakt. Vervolgens wordt de omgevingsvergunningaanvraag ingediend.
9. Inkopen en werkvoorbereiding
Op het moment dat de bouwvergunning is afgegeven wordt de werkvoorbereiding in gang gezet en gaan we alle materialen en onderaannemers inkopen en inplannen.
10. Start van de bouw
De bouw gaat daadwerkelijk starten.
11. Contact over details
We proberen zoveel mogelijk voor de bouw op papier te zetten. Als u ervoor kiest dat wij de badkamer en toilet moeten betegelen en het sanitair moeten leveren en aanbrengen gaat u naar de showroom toe om sanitair en tegels uit te zoeken. Hier heeft u dan nog heel veel keuze in. Ook kunt u er bijvoorbeeld nog voor kiezen om andere binnen deuren toe te passen of ander beslag op de binnendeuren.
Wanneer er tijdens de bouw nog wat gewijzigd moet worden zullen we kijken of dit nog mogelijk is.
Van te voren spreken we af wat er aan elektrawerk en loodgieterswerk wordt aangebracht. Tijdens de bouw maken we een afspraak wanneer de binnenwanden gezet zijn met de loodgieter, de elektricien en u erbij. We gaan dan op de wanden en vloeren aftekenen wat waar moet komen. U kunt dus in het echt zien en aangeven waar u uw stopcontact bijvoorbeeld wilt hebben.
12. Afspraak voor oplevering inplannen
Wanneer we kunnen inschatten dat de woning volgens de opdracht gereed is maken we een afspraak op de bouw en gaan we opleveren.
13. Hersteltermijn van drie maanden
Na de oplevering hebben we nog een hersteltermijn van 3 maanden. Mocht er nog een deur klemmen bijvoorbeeld tot drie maanden na de oplevering dan doen wij dit kosteloos verhelpen. De wettelijke garantieperiode zijn van toepassing op de door ons uitgevoerde onderdelen.
Maak een afspraak voor de start van uw droomhuis of vraag vrijblijvend naar meer informatie
Wij staan u graag te woord