Huis slopen voor nieuwbouw

Huis slopen en nieuw huis bouwen
Huis slopen en nieuw huis bouwen

Oude woning afbreken en een nieuw huis bouwen is vaak beter dan renoveren. Het slopen van een huis en vervolgens een compleet nieuwbouwhuis bouwen is sowieso:

  1. Energiezuinig
  2. Kwaliteitswoning
  3. Geen blijvende herstelkosten (renovatiekosten)

Kijk hieronder naar een selectie van voorbeeldwoningen.

Waarom huis slopen voor nieuwbouw vaak goedkoper is

Het is natuurlijk in elke situatie anders. Wilt u graag een aanbouw of uitbouw? Hier hoef je geen huis voor te slopen. Ga je echter gedeeltes renoveren van een huis dan komt er dus nieuw tegen oud aan. We hebben het dan over woningen van voor 1960 die slecht zijn onderhouden. Overleg ook eens met je financieel adviseur hoe het zit met een nieuw huis bouwen na slopen en renovatie. Gaat u uw eerste huis kopen? Overweeg nieuwbouw.

Ga je renoveren dan is er altijd eigen geld nodig omdat je niet alles mag financieren. Bij het bouwen van een nieuwbouwwoning krijg je de koopaannemingsovereenkomst als hypotheekbedrag. Bouwbedrijf Peter van Brenk doet veel nieuwbouw huizen bouwen nadat hij de oude woning heeft laten slopen.

Kosten van een huis slopen

Bouwbedrijf P. van Brenk regelt zelf het sloopwerk. Meestal wordt alles gesloopt inclusief de fundering. De kosten bedragen gemiddeld tussen de € 4.000,- en de € 12.000,-. Deze prijs is echt afhankelijk van het aantal m2. Ook kan dit afhankelijk zijn van de hoeveelheid afval en het soort afval, denk aan asbest. Verder kan de bereikbaarheid van de woning een rol spelen bij de berekening.

Hoeveel kost het slopen van mijn oude woning en waar moet ik aan denken als ik daar een nieuw huis op wil bouwen?

Een huis slopen zal tussen de € 5.000,- en de € 12.000,- kosten.

Vragen of offerte?

Starten met de bouw van uw droomhuis? Informeer dan eerst naar de mogelijkheden.